Излезе дългоочакваната книга за рок дискотека Сатан /снимки/

Феновете на легендарната в близкото минало рок дискотека Сатан дочакаха историята й да бъда отпечатана в книжно издание.

Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша е създателят на култовото заведение от 90-те години.

Историята на това магично и любимо на хиляди фенове място той претвори в книга, с много истории, размисли и снимки. 

Томчето, наречено „Легенда, родена от гатанки“, съдържа много документални кадри от случилото се през годините в клуб Сатан.

Скоро ще има официална презентация на книгата, но и сега може да се снабдите с нея лично от автора.

Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер и през нощта – може да научите от самия Боби.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок-клуб Сатан имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Нищо обаче от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D-фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан и гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха вещицата Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“, представляващо дявол с клонче с ябълка, изникнало от ерекцията му.

Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк-тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 25 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, нека да възкресим историята му и помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице, с много откровения.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови