Екзотични капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас 

Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Екзотичните гризачи са единствени от своя вид в България. От Зоопарк Бургас споделиха, че са чакали повече от половин година, за да им бъдат доставени от друг европейски зоопарк. За да бъдат транспортирани животните, е трябвало да навършат поне шест месеца.

В Зоопарк Бургас се подготвя и контактна зона за капибари, където посетелите ще могат да се снимат с тях и да ги хранят от ръка. Те са кротки и дружелюбни. Могат отлично да общуват с малки деца.

*

Тежащи между 35 и 65 килограма, капибарите са най-големите гризачи в света. Активни са предимно рано сутрин и късно вечер, през останалото време предпочитат да си почиват в укрития, които са на сушата или във водата. Те са отлични плувци и гмуркачи. 

 

Също така са признати за едни от най-социалните и мили животни в света. Южноамериканският вид гризачи обича да общуват и с други видове животни.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови