В зоопарка в Бургас вече има броненосци

Двойка броненосци са най-новите обитатели на зоопарка в Бургас. Те са пристигнали със специализиран превоз от европейски зоопарк.

Редките животни могат да се видят още в три зоопарка в Европа, затова появата им в Бургас предизивика интерес. Броненосците се чувстват добре и имат апетит.

Животните от този вид са сложни за отглеждане, тъй като се нуждаят от специфична храна, определена температура и влажност на въздуха, съобщават от зоопарка. Броненосците са плацентни бозайници, които притежават жилава вкостенена броня. Тя е изградена от множество еластични пояси, които поради своята разтегливост улесняват придвижването на животните.

Броненосците са единствените животни на планетата, които се раждат по 2 или 4 малки и винаги от един пол - мъжки или женски. Те се раждат с мека броня, която за часове се втвърдява и става като щит.

Дължината на различните видове броненосци е от 15 сантиметра до метър и половина заедно с опашката. А ноктите са най-силното им оръжие. С тях те могат лесно да изкопаят дупки и в най-здравия термитник, защото термитите са им любима храна.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови