Ивайло Зартов излезе от затвора

Бургаският бизнесмен Ивайло Зартов, който бе осъден за присвояване на 3.5 млн.лв и безстопанственост като управител на частното българо-руско дружество „Инглиш Вилидж“ излезе от Софийския затвор.

Преди минути той написа във фейсбук:

„Приятели! Вече съм с Катето у дома. Освободиха ме! Като си поема дъх ще напиша и ще направя видео обръщение за да изкажа благодарност към всички ВАС. БЛАГОДАРЯ ВИ! ОБИЧАМ ВИ!“.

Ивайло Зартов е известен като бизнесмен, предприемач, благодетел на Бургас, затворник и писател. Той бе осъден на 9 години лишаване от свобода за присвояване и безстопанственост като управител на частното българо-руско дружество „Инглиш Вилидж“. Сумата е 3.5 млн.лв. и бе предназначена за изграждане на вилно селище до село Димчево.

Малко преди да бъде вкаран в затвора, за да бъде изпълнена присъдата му, на 25 март 2013 г., той отряза най-малкия пръст на лявата си ръка с кухненски нож, а кървавото видео, на което бе заснета цялата операция, изпрати до медиите. Шокиращата касапница е протест срещу съдебната система, обясни тогава Зартов. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови