Живко Табаков влиза в битката за кмет на Бургас

Има уговорка да се даде служебна победа на кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов

Коалиция Левицата се регистрира днес в РИК Бургас и издигна кандидат за кмет на общината Живко Табаков.

В коалицията влизат гражданската платформа Български устрем за развитие на градовете (БУРГ), чийто лидер е Табаков, Движение България на гражданите, Ние идваме, Левицата и Неутрална България. Предстои регистрацията на листата с кандидатите за общински съветници на коалицията, чийто срок е до 26 септември. 

Има разединение между водещите политически субекти в общината и няма никакъв диалог както за кандидат-кметове, така и за общински съветници, заяви Табаков.

Според политика има уговорка да се даде служебна победа на кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов.

Когато обявихме нашия проект БУРГ след края на парламентарните избори, дадохме ясно послание, че сме готови на всякакви компромиси и за разговори с партиите на промяната за общо явяване и за обща кандидатура за кмет, заяви той.

Въпреки калирането им с ГЕРБ, Живко Табаков продължава да призовава колегите си от демократичната общност да седнат на една маса, за да говорят за визията за развитието на община Бургас. 

„До ден-днешен не съм потърсен за разговор нито от Димитър Найденов, нито от Константин Бачийски, които не преодоляха личните си амбиции. Не стига, че има разединение, но по-притеснителното за мен е, че има уговорка да се даде служебна победа на кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов“, обясни Табаков.

Текст и снимки: meduzata.com

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови