В Айтос: 84-годишна даде 900 лв. на алоизмамник

Служители от Районно управление – Айтос задържали т.нар. «муле», което на 18 май взело торбичка със сумата от 900 лв., пусната през балкон на жилище, разположено на ул. «Хаджи Димитър» от 84-годишна жена от Айтос.

Това е 29-годишен айтозия, който направил пълни самопризнания. По думите на жената около 15.00 ч на 18 май получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за лекар в Окръжна болница - Бургас, който заявил, че дъщеря й си счупила крака и са нужни пари за операция. 

Пенсионерката се усъмнила и прекратила телефонния разговор, но около 15.10 ч. отново на домашния телефон получила друго обаждане от непознат мъж, представило се за полицай. Той й обяснил, че се извършва полицейска акция за за залавяне на телефонни измамници и с цел съдействие на полицията я въвел в заблуждение, искайки й пари, като доказателство при залавянето на извършителите. 

Жената поставила сумата от 900 лв. в банкноти от различен номинал в найлонова торбичка и ги пуснала през терасата на жилището си. Торбичката е взета от 29-годишен айтозлия, който впоследствие е задържан от полицейските служители. 

Същият направил пълни самопризнания за извършеното престъпно деяние. Работата по случая продължана от служители на Районно управление – Айтос.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови