Строят нова сграда на пожарната в Камено по проект

Нова сграда за районното противопожарно подразделение и доброволното формирование ще бъде изградена от Община Камено с финансиране от международен проект. 

Тук ще бъде стациониран втори автомобил на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас. 

За целта е определен имот в град Камено със стратегическо разположение, собственост на Общината, с обща площ от 1580 кв. м. 

Изграждането на нова Пожарна и закупуването на специализиран автомобил са само част от дейностите по международния проект Co-Resilience - „Сътрудничество за изграждане на капацитет за устойчивост на общността при горски пожари и ранно предупреждение в Черноморския басейн“, финансиран от Европейския съюз по Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн NEXT“. 

Той ще се изпълнява като продължение на проект Co-Prevent, в рамките на който Община Камено изгради своя система за ранно предупреждение от наводнения и следене на нивата на деретата. Водеща организация в проекта е отново Главна дирекция по горите на Истанбул, Република Турция, а партньори са Главен инспекторат за извънредни ситуации на Министерството на вътрешните работи на Република Молдова, Противопожарна служба на град Куяльник, Одеска област, Украйна и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови