Спасителят, който би французин на плажа в Поморие: Смееше се и ме обиждаше

„Системно от години този господин (б.р. французинът) провокира спасителите. Във въпросния ден не бях на работа, не бях спасител, а бях със семейството си на плажа. 

На обяд се прибрахме вкъщи и чадърът остана свободен с кърпата. Дойдох по-рано, преди съпругата ми и седнах при колегите – това е като медицински пункт“, разказа Христо Кюлбасанов, който е старши спасител на плаж Поморие-изток, след като се сби с французин за свободно място извън платената зона на плажа в Поморие. 

„Въпросният господин беше легнал под чадъра. Първият път отидох и го подканих съвсем доброжелателно му казах да се премести, при което той отказа“, добави той пред bTV. 

Христо Кюлбасанов допълни, че французинът е станал и е започнал да ръкомаха и да казва, че чадърът не е негов, по думите му е започнал и да го обижда. След това друг спасител е издърпал Христо Кюлбасанов до спасителния пост, за да се избегне конфликт.  

„Втори път отидох и му казах да се премести от чадъра, той отказа. Вече третият път, когато отидох, той демонстративно се премести с 10 см. Легна и започна да ми се смее. Подритна ме по крака и загубих самоконтрол. Виновен съм, не искам да се оправдавам, ще си понеса последствията за това, което направих, беше грозно. Извинявам се на всички, които са станали свидетели на тази грозна гледка. На него не му се извинявам“, каза спасителят. 

Французинът отрече това, което каза българският спасител да е вярно. 

„Бях на плажа със съпругата ми и 13-годишният ни син. Нямаше никой при чадъра, нямаше кърпа. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят дойде и ни каза, че това е неговият чадър“, добави тя. Съпругата на французина разказа, че са се отместили. 

„До боя се стигна след около 30 минути. Господинът дойде и започна да отваря чадъра, бяхме на повече от два метра оттам и той ни каза да се отместим, защото за жена му нямало достатъчно място под сянката. Ние отказахме“, каза още тя. Французинът добави, че ще заведе дело. 

„В продължение на 15-20 минути го молихме да почистим кръвта от лицето му, но със съпругата му отказаха, тъй като чакаха органите на реда, за да могат да видят в какво състояние е. След като дойде полицията, почистих пострадалия“, обясни лекарят на плажа д-р Петя Качулева. Случаят е предаден на прокуратурата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови