Предстои рязко застудяване: Снегонавявания и преспи

До 19° ни очакват в петък, през почивните времето рязко се променя

В петък температурите ще достигнат до 19 градуса, а през почивните дни ни очакват сняг и преспи, съобщават от НИМХ.

В четвъртък 

ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще започне затопляне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°.

В петък 

вятърът ще се усили още, особено в Източна България, дневните температури там ще достигат на места 17-19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще започне бързо застудяване.

През следващото денонощие 

валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни. Застудяването ще продължи, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток. 

С понижението на температурите, в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи.

През нощта срещу неделя 

и в повечето райони в Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В неделя от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и студено, температурите ще са без съществен дневен ход, близки до нулата.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови